Cai-Ulrich von Platen

Den Professorløse skole og Fællesværkstedet St. Kongensgade 61

Igennem hele min akademitid, 1973-78, var det diskussionerne og samarbejdet med de andre studerende, som udgjorde min egentlige uddannelse. Vi var en mindre gruppe som organiserede en serie målrettede uddannelsesforløb, hvor vi undersøgte og afprøvede sider af det billedkunstneriske fagområde. Samarbejdet udviklede sig til en selvstændig afdeling på akademiet, nemlig den Professorløse skole , som eksisterede i 2 år. Også på mange af akademiets andre afdelinger havde eleverne samlet sig i samarbejdsgrupper med forskellige kunstfaglige og politiske agendaer.

En etage i baghuset St. Kongensgade 61 blev omkring 1976 til et værksted hvor mange fra disse selvorganiserede grupper søgte hen efter akademiet. Jeg kom med i 1979, i forvejen var Niels Erik Jensen og Hanne Lise Thomsen fra den Professorløse skole, startet.
Det samme var Ole Broager og Eva Ôhrling, og sammen med de øvrige på værkstedet, videreførte vi mange af de samarbejdsformer og eksperimenter som var startet på akademiet. Men den væsentligste faglige udveksling var i virkeligheden bundet til det hver dag, at stå i det samme åbne værksted og følge de andres arbejde på helt tæt hold. Dertil kom de mange og lange diskussioner over frokosten, hvor kunstscenen og strategier for fremtiden blev endevendt. Jeg var med i værkstedet i 10 år


Eva Öhrling, Hanne Lise Thomsen, Ole Broager og Niels Erik Jensen