Cai-Ulrich von Platen

Tiden på gaden
16 mm. 15 min.
1985

Filmen foregår i en by. I det offentlige rum, på gaderne mellem husene. Gaderne domineres af trafikken. Den store målrettede bevægelse af biler, cykler og fodgængere på vej fra et sted til et andet. Med filmudstyret lastet på en budcykel kørte jeg rundt i byen, og stillede kameraet op på udvalgte steder. Jeg trykkede på knappen, og lod tilfældet råde.

Denne arbejdsmetode har fulgt mig siden 1985, og jeg kan bruge den til at opdage og forstå den by jeg befinder mig i. De følgende to film er lavet i henholdsvis Berlin og Narva, en estisk by nær den russiske grænse.

Tiden på gaden / 2
Berlin 2003
DVCAM 9 min.

Tiden på gaden / 3
Nara (Estland) 2010
DVCAM 7 minLong Bien Bridge
Video 34 min. 2008
I samarbejde med Peter Schultz Jørgensen og Steen Møller Rasmussen.

Long Bien Bridge er en 1.682 m lang stålbro, som krydser Den Røde Flod i Vietnams hovedstad Hanoi. Den franske kolonimagt byggede broen som en del af den vigtige jernbaneforbindelse til havnebyen Hai Phong.
Under Vietnamkrigen 1959-75 forsøgte USA gentagende gange at sønderbombe Long Bien Bridge, men det lykkedes vietnameserne at forsvare broen og at udbedre skaderne.
Den nedslidte bro bruges i dag af toge, knallerter, cykler og fodgængere, mens anden trafik er henvist til nyere nabobroer. Filmen viser episoder fra det dagligliv, der udspillede sig på og omkring Long Bien Bridge i foråret 2007.

Læs anmeldelse her.SUM
Video 45 min. 2012