Cai-Ulrich von Platen

ØREJSE - Billeder og tekster vedrørende en installation
Space Poetry 2013

I 2012 deltog jeg i ”Dalir og Holar”, en større tilbagevendende stedspecifik kunstudstilling i Island. Mit bidrag til denne udstilling var at omdanne et ensomt, forfaldent og forladt bondehus, til en installation.

Bogen Ørejse dokumenterer denne installation, men beskriver også nogle af de erfaringer og metoder der ligger til grund for den særlige disciplin, det er lave værket på stedet.

Bogen findes også i en engelsk udgave


Fodreise fra Holmens Kanal til Østpynten af Amager i Årene 1828 og 1829
Forlaget Vandkunsten 2005

Fodreise var H.C. Andersens første roman. Den handler om nogle vilde og overnaturlige hændelser som en ung forfatterspire udsættes for, under en vandring gennem byen nytårsnat 1828. Mine billeder til bogen forholder sig meget frit til denne handling, de kan snarere betragtes som et parallelt hændelsesforløb.

Yderligere information: http://www.forlagetvandkunsten.dk/95569/


Arbejder / Works
Borgens forlag 2001

Først vendte jeg bunden i vejret på hele mit arkiv og gik på opdagelse i min egen verden. Med friske øjne, som man siger. Maleri, tegning, fotografi, skulptur og installation fra en periode på ca. 25 år fik lov til at figurere på lige betingelser. Jeg undgik kronologi, medieslægtskab eller lignende sorteringsprincipper, jeg ledte i stedet efter nye konstellationer mellem mine arbejder. Efter megen flytten frem og tilbage, fandt opslagene omsider sin egen logik, en logik der ofte var uventet og uforklarlig. Bogen præsenterer resultatet i et langt ukommenteret billedforløb, som kaster lys på sammenhænge i mit arbejde. På det som ligger - ikke mellem linjerne - men mellem billederne.
Læs Lilian Munk Rössing og Anne Ring Petersens tekstbidrag til bogen her.

Yderligere information: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8721016356


Tegninger
Arme & Ben 1988

Tegninger udført i teknikken direkte kopi. Udgivet i forbindelse med Traneudstillingen på Gentofte Hovedbibliotek.